VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

IBM Megoldások - IBM Cloud Pak for Data

IBM Cloud Pak for Data

IBM logo

Kapcsolja össze a megfelelő adatokat, a megfelelő időben a megfelelő emberekkel, bárhol.

A mai bizonytalan környezetben minden szervezetnek okosabbá és fogékonyabbá kell válnia a hatékony működés megvalósításához. Rugalmasan kell, hogy reagálni tudjon a piaci változásokra. Az adatokkal táplált mesterséges intelligencia tudjuk, hogy értéket teremt, sikeres alkalmazásához azonban csökkenteni kell az adatok bonyolultságán. Sok cég küzd a különböző nyilvános, privát és helyszíni felhőkön átívelő hatalmas mennyiségű adat menedzselésével és karbantartásával.

Red Hat logo

Egy friss tanulmány szerint a globális válaszadók 75 százaléka állította, hogy cégük több mint 20 különböző adatforrásból táplálja az AI/MI, BI és elemző rendszereiket. Egyharmaduk az adatok összetettségét és az adatsilókat említette a mesterséges intelligencia bevezetésének legfőbb akadályaként. Ráadásul ezeknek a töredezett és összetett adatoknak az élettartama egyre csökken, vagyis rövidebb az az idő, amíg egy adat releváns és értékes lehet.

Mi a megoldás? Egy agilis és rugalmas, „felhőben született” platform, mely lehetővé teszi, hogy megbízható adatokkal és mesterséges intelligenciával (MI) megjósolják és automatizálják a folyamatokat.

IBM Cloud Pak for Data összefoglalása
IBM Cloud Pak for Data

Bármilyen adat. Bármilyen felhő. Bárhol.

Az IBM Cloud Pak® for Data egy teljesen integrált adat és MI platform, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy felgyorsítsák az MI-alapú átalakítást, növelve a hatékonyságot ugyanakkor csökkentve annak komplexitását. Gyűjtse össze, rendszerezze és elemezze az adatokat, majd adjon hozzá MI-t, egy közös együttműködési platformon belül. „Felhőben született” az IBM Cloud Pak for Data a Red Hat® OpenShift® Container Platformra épült és kihasználja az alatta levő erőforrás, infrastruktúra optimalizációt és menedzsmentet. A megoldás bármilyen felhőbe telepíthető és teljes mértékben támogatja a multi cloud környezeteket, mint pl.: AWS, Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud® és privát felhők. Legfőbb paraméterei lefedik a teljes elemzési életciklust, az adatkezeléstől és a DataOps-tól kezdve az üzleti elemzésig és a mesterséges intelligenciáig.


A legfontosabb előnyök:
  • Egységes platform: közös, intuitív és integrált platformon biztosítja az adatkezelést, az adatvagyon kezelést, az adatelemzést és MI képességeket.
  • Beépített irányítás: automatizált, teljes körű irányítás, az irányelvek és szabályok érvényesítése az egész szervezetben és gyors reakció a változó szabályokra.
  • Bővíthető és testre-szabható: rugalmas adat és MI szolgáltatások telepítése az egyre növekvő saját vagy 3. fél általi és open-source katalógusokból, az Ön igényei szerint.
  • Előre épített MI és ipari alkalmazások: gyors innováció az iparági megoldásoknak köszönhetően: IT üzemeltetés, vevőszolgálat, kockázat és megfelelés, pénzügy.
  • Hibrid felhőhöz tervezve: a platform szinte bármilyen környezetbe telepíthető, köszönhetően a Red Hat OpenShift alapoknak.

Az IBM Cloud Pak for Data legújabb verziója további intelligens automatizálást biztosít új MI képességekkel, amelynek alapvető komponense az új adatszövet (Data Fabric) architektúra a platformon belül.

Ez az adatszövet automatizálja az összetett adatkezelési feladatot és lehetővé teszi az átfogó integrálást, katalogizálást, a biztonságos és szabályozot thozzáférést az adatokhoz különböző környezetekben, biztosítva egy megbízható közös platformot az adatelemzés és az MI számára.

IBM Cloud Pak for Data Unified, modular, deployable anywhere


Mi az adatszövet (Data Fabric)?

A múltban a szervezetek megpróbáltak az adathozzáférési problémákat pontól-pontig integrációval, vagy adatközpontok bevezetésével megoldani. Ezek egyike sem alkalmas amikor az adatok nagymértékben eloszlanak és elszigeteltek egymástól. A ponttól-pontig integrációk esetében exponenciálisan növekszik a költség, minden további végpont bekötésével. Az adatszövet egy jövőbemutató architektúra, amelynek célja a hibrid környezetből származó adatokkal kapcsolatos kihívások kezelése. Alapvető célja az egyensúly megteremtése a decentralizáció és a globalizáció között, egy virtuális kötőszövetként szolgál az adatvégpontok között.

Az adatszövet architektúra lehetővé teszi a dinamikus és intelligens adatkezelést elosztott környezetben olyan technológiák révén, mint az automatizálás és kibővített integráció, az összevont irányítás, valamint a metaadatok aktiválása. Egy olyan hálózatot hoz létre, amely lehetővé teszi az információkhoz történő azonnali hozzáférést az üzlet számára. Egy adatszövetnek mindegy, hogy földrajzilag hol és milyen platformra telepítik, milyen folyamatokat és architektúrális megközelítést alkalmaznak. Megkönnyíti az adatok vállalati eszközként/vagyonként történő felhasználását. Az adatszövet biztosítja, hogy a különféle adatok sikeresen kombinálhatóak, hozzáférhetőek és kezelhetőek legyenek.

Automatizáció a Cloud Pak for Data-ban


Milyen esetekben válassza leginkább az IBM Cloud Pak for Data megoldást?
  • Adat korszerűsítés.
  • Adatok rendelkezésre állása és a hozzáférés optimalizálása.
  • Mesterséges intelligencia bevezetése.
  • Mesterséges intelligenciát használó alkalmazások fejlesztése.
  • Kockázatcsökkentés és a megfelelőség biztosítása.

Ha további információra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

IBM Megoldások

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!