VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

Automatizálás IBM BAW-RPA z-series

IBM z-Series rendszerek automatizálása az IBM Business Automation Workflow felhasználásával

Az IBM Business Automation Workflow(BAW) egyetlen integrált munkafolyamat-megoldásban ötvözi az üzleti folyamatok kezelését és az ügykezelési képességeket. Egyesíti az információs folyamatokat, és a felhasználók 360°-os képet nyújtanak a munkáról, hogy elősegítsék a sikeresebb üzleti eredményeket. A BAW mind felhős előfizetésben, mind pedig helyben telepített konfigurációban elérhető.

Az IBM BAW tartalmazza a dokumentum-orientált munkafolyamatok kezeléséhez szükséges termékeket:

IBM BAW munkafolyamatok
Automation Anywhere

Az RPA komponenst ("Tasks") az IBM külön csomagban értékesíti, mivel harmadik fél (Automation Anywhere) által gyártott megoldást tartalmaz.

Az IBM RPA megoldás ismertetője: www.virzrt.hu/rpa


Az üzleti probléma

Ügyfelünknél országos, szociális jellegű nyilvántartásokat kezelnek napi szinten, melyeket IBM z-Series mainframe környezetben üzemeltetnek.

A nyilvántartások elérhetőségét terminál hozzáférés biztosítja, zöld képernyős felületen dolgoznak vele a felhasználók, párhuzamosan a Windows felületű egyéb alkalmazásaikkal. A rendszerek integrációja "humán interfészen keresztül" megoldott, azaz a felhasználók mozgatják az adatokat a z-Series mainframe és a Windows rendszerek között. Ez a fajta "humán integráció" jelentős többletmunkával jár a felhasználóknak, mindemellett az adatok pontossága, integritása sem 100%-ban biztosított.

A VIR Zrt megoldása

Ügyfelünk igényei és adottságai alapján a rendszerek automatizálására felhasználói felületen keresztül csak RPA megoldás jöhetett szóba. A lehetséges RPA platformok közül az Automation Anywhere (AA) került kiválasztásra, IBM BAW platform implementálásával kiegészítve.

Az IBM BAW platform AA komponense rendelkezik ugyan alap terminál vezérlési környezettel, de ez csak igen körülményesen használható Ügyfelünk z-Series rendszeréhez.

Kiegészítettük a standard IBM BAW környezetet egy ún. MetaBot-tal, mely a z-Series terminál környezetében az alkalmazás-specifikus terminál parancsokat AA-ból is elérhetővé, végrehajthatóvá teszi, valamint az adatkinyerést is alkalmazás-specifikusan, adat-összefüggéseiben tudja futtatni.

Végeredményben egy robosztus, rugalmas, megfelelően karbantartható IBM BAW-RPA – z-Series környezet került kialakításra, melynek általánosítható eredményeit hasonló RPA projektekben újra tudjuk hasznosítani.

A projektben érvényesíteni tudtuk alapvetésünket, miszerint egy megoldás kialakításában rugalmasan kell kezelni az egyes összetevők kifejlesztésének eszközeit: azt használtuk, ami az adott elem kialakítására, valamint a későbbi fenttartására a legalkalmasabb Ügyfelünk szempontjából.

Termékajánló

Folyamatosan vizsgáljuk, teszteljük és elemezzük a robotfejlesztő vállalatok termékeit, és ezeket Ügyfeleink igényeivel és környezetével összehangolva fogalmazzuk meg ajánlásainkat, majd ezek elfogadása esetén vállalunk felelősséget a projektek sikeréért.

IBM logó

A szoftver robotok mai felkészültségében a magyarországi jellemző igényekkel összhangban az Automation Anywhere megoldását ajánljuk az IBM Business Automation Workflow csomagjával, bevezetését és támogatását vállaljuk.

IBM Megoldások

Kapcsolat:

Bánki Zsolt, +36 20 823 5807

banki.zsolt@virzrt.hu

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!