VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

IBM Megoldások - IBM Cloud Pak for Integration

IBM Cloud Pak for Integration

IBM logo

IBM Cloud Pak – a hibrid felhő megoldási csomagkonténerben

A digitális átalakulás technológiai alapja egyértelműen a hibrid felhő - a Forrester tanulmánya (The Key to an Effective Hybrid Multi Cloud Strategy) szerint a vállalatok 85 százaléka növeli beruházásait a nyilvános felhőn kívüli IT-infrastruktúra terén, továbbra is épít házon belüli, hagyományos és magánfelhős architektúrákra. Más szóval a nyilvános felhők mellett a magánfelhők, az adatközponti környezetek szerepe sem csökken, a peremhálózatoké pedig rohamosan nő.

Red Hat logo

A Red Hat 2018-as felvásárlása óta az IBM az OpenShift konténerplatformon a hibrid felhőbe vitte teljes, száznál több terméket felölelő szoftverportfólióját, lehetővé téve a vállalatoknak, hogy üzletkritikus alkalmazásaikat egyszeri fejlesztéssel, a kód változtatása nélkül bármely felhőben – saját, privát felhőben is - futtathassák. Az alkalmazások gyors modernizálásához, migrálásához, fejlesztéséhez, szállításához és méretezéséhez az IBM kiterjedt eszközkészletet ad.

Az IBM Cloud Pak® for Integration a bevált IBM integrációs képességeket vonja össze egy, integrált, központilag felügyelt és karbantartott megoldássá.

Az IBM Cloud Pak for Integration segítségével kódolási módosítások nélkül könnyítheti meg a csatlakozást az informatikai eszközök, például a korábbi alkalmazások, a csomagban elérhető alkalmazások és a webes szolgáltatások között. Olyan csatlakozási lehetőségeket biztosít az alkalmazások között, amelyek révén leegyszerűsítheti és könnyedén kezelheti a kapcsolatokat, és közben az alkalmazások módosítása nélkül szerezheti meg az üzleti szempontból kritikus fontosságú adatokat. Összefoglalva: az IBM Cloud Pak for Integration-el a legtöbbet hozhatja ki meglévő informatikai eszközeiből – gyorsan, egyszerűen és alacsony költségek mellett.

IBM Cloud Pak for Integration logo


Az IBM Cloud Pak for Integration használatával a következőket teheti:
  • Biztonságos módon és zökkenőmentesen érheti el és használhatja fel a különböző alkalmazásokban, platformokon tárolt adatokat.
  • A számos különféle támogatott átviteltípus, protokoll és adatformátum révén szabad kommunikációt tehet lehetővé tetszőleges szoftverrendszerek között.
  • Meggyorsíthatja az átállást a végpontok közötti üzenetküldésről a teljes körű vállalati szolgáltatásbuszra (ESB).
Az IBM Cloud Pak for Integration összefoglalása
A végpontok közötti kapcsolat már a múlté

Az üzleti változások és az aktuális környezet igényei megkövetelik a végpontok közötti kapcsolatok használatát. Ekkor a meghatározandó illesztőfelületek száma exponenciálisan nő, ami egyre több adminisztratív feladattal és nehézséggel jár. Az IBM Cloud Pak for Integration egy köztes integrációs rétegen keresztül teszi lehetővé a csatlakozást, így nincs szükség végpontok közötti kapcsolatokra. Ezáltal a rengeteg különböző kapcsolat helyett mindössze két kapcsolatot kell kezelnie. Ez csökkenti az informatikai rendszer összetettségét, valamint az azzal járó költségeket és nehézségeket.

A zökkenőmentes üzenetátvitellel megszűnnek a szervezeti korlátok

Ugyanekkora kihívást jelent az új technológiák és a korábbi alkalmazások együttes kezelésének összetettsége, ami egyre gyakoribb a gyorsan növekvő szervezetekben. Intézmények összefonódásakor vagy átszervezésekor különböző részlegek és szervezeti egységek új és régi alkalmazásait kell összekapcsolni. Az IBM Cloud Pak for Integration segítségével ezek az alkalmazások teljes mértékben integrálhatók a zökkenőmentes üzenetküldési gerincen keresztül, amely garantáltan továbbít minden adatot a különböző operációs rendszerek és környezetek között, teljesítménye és átviteli sebessége pedig mindenfajta üzleti követelménynek megfelel.

Nagyobb szervezeti potenciál a könnyebben elérhető és a gyakorlatban is felhasználható adatok révén

Mivel a munkafolyamatok során használt alkalmazások többsége különböző szervezeti egységek használatában áll, minden egyes végpontok közötti kapcsolattal rendelkező alkalmazást módosítani kell, hogy képes legyen más alkalmazásokkal kommunikálni és a fontos adatokat továbbítani. Ha azonban az alkalmazásokat nem egymáshoz, hanem az IBM Cloud Pak for Integration-höz csatlakoztatja, nem kell azokat módosítani, függetlenül a csatlakoztatott alkalmazások számától. Mivel az IBM Cloud Pak for Integration nem kapcsolódik alkalmazáskiszolgálóhoz, ideális integrációs megoldást jelent bármely üzleti környezet számára a választott alkalmazáskörnyezettől függetlenül. A segítségével kiaknázhatja a meglévő informatikai rendszerében rejlő üzleti lehetőségeket, mivel gyors hozzáférést biztosíthat az alkalmazásokhoz és az adatokhoz a szervezet bármely egységéből, igény szerint.

Az IBM Cloud Pak for Integration által biztosított illesztőfelületen bármely alkalmazás meghatározható, majd ez a felület más alkalmazások illesztőfelületéhez csatlakoztatható. Ezáltal az alkalmazásintegráció egyetlen helyen végezhető el, ami jelentősen lerövidíti a megvalósításhoz szükséges időt, és kiküszöböli az alkalmazások manuális módosításából eredő hibákat.

Az IBM Cloud Pak for Integration admin UI


Tetszőleges formátumú adatok továbbítása és átalakítása

Egy átlagos informatikai részleg költségvetésének hozzávetőlegesen 75 százalékát teszi ki a meglévő eszközök karbantartása. Ennek egyik oka kétségkívül az, hogy egy átlagos szervezet közel ugyanannyi adattípussal rendelkezik, mint ahány alkalmazással. ESB nélkül azonban nincs lehetőség a más alkalmazásokban található adatok olvasására – és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázására. Az IBM Cloud Pak for Integration használatával számos adatformátum olvasására és értelmezésére, valamint a különféle adatformátumok konvertálására nyílik lehetőség, továbbá más forrásokból származó információk hozzáadásával gazdagíthatja az üzenetek tartalmát.

Az IBM Cloud Pak for Integration amellett, hogy továbbítja az üzenetet, az üzenetfolyam használatával megtekinti és értelmezi az adatformátumot. Az IBM Cloud Pak for Integration segítségével megadhatja a várt formátumot és meghatározhatja az egyes fogadórendszereknek küldeni kívánt üzenetkimenetet, ezáltal lehetősége nyílik a tartalmak az eredetitől eltérő üzenetformátumba konvertálásához szükséges műveletek megadására. Használatával emellett gazdagíthatja az üzenetek tartalmát a kimenet előállítása előtt adatok egy másik rendszerből történő kinyerésével, mialatt az IBM Cloud Pak for Integration az üzenetet továbbítja.

Számtalan alkalmazás könnyű összekapcsolása

Az IBM Cloud Pak for Integration megkönnyíti mind a csomagban elérhető alkalmazások, mind a webes szolgáltatások meghatározását, telepítését és integrációjának kezelését, így hatékony és megbízható módon biztosít nagyobb mértékű hozzáférést az adatokhoz a teljes vállalatban – mindezt a költséges és kockázatos alkalmazásfrissítések elkerülésével.

Csomagban elérhető alkalmazások csatlakoztatása

Rengeteg értékes üzleti információ van lényegében „bezárva" az olyan alkalmazáscsomagokba, mint az SAP, a Microsoft stb. Ezeket a jelentős befektetéseknek számító csomagokat egyszerűen nem arra tervezték, hogy más alkalmazásokkal összekapcsolódhassanak. Azonban az általuk tárolt adatok hatalmas üzleti értéket jelenthetnek szervezete számára. Az IBM Cloud Pak for Integration előre összeállított adaptereivel könnyedén elérheti és integrálhatja az ilyen alkalmazásokban található adatokat. Ez átfogó képet nyújt az alkalmazások között továbbított üzenetek formátumáról, és lehetővé teszi többek között ERP-adatok kinyerését és továbbítását egy új partner számára, illetve az információk kinyerését és továbbítását egy újbóli megrendeléssel foglalkozó alkalmazásnak. Így elkerülhető a költséges és hibalehetőségeket rejtő importálás és exportálás egyszerű szöveges fájlformátumokban.

Alkalmazások felkínálása webes szolgáltatásként

Bár a legtöbb csatlakoztatni kívánt eszköz olyan alkalmazás, amely nem szolgáltatásorientált architektúrához (SOA) készült webes szolgáltatás, mégis egyre több olyan szervezet választja a SOA architektúrát, amely a szolgáltatások újrafelhasználásában rejlő lehetőségeket próbálja kiaknázni.

Az IBM Cloud Pak for Integration használatával könnyedén, költséges újraírások nélkül kínálhatja meglévő alkalmazásait webes szolgáltatásként. Mivel lehetővé teszi gyakorlatilag bármilyen alkalmazás vagy szolgáltatás csatlakoztatását számos különböző protokoll használatával (SOAP, HTTP, JMS stb.), zökkenőmentessé teszi a SOA használatára való átállást, ráadásul csökkenti a SOA által igényelt kezdeti befektetési költségeket.

Egyszerűbb átállás a szolgáltatásorientált architektúrára

Akár arról van szó, hogy szervezete még csak érdeklődik a SOA iránt, akár arról, hogy kis léptékben már bevezette a SOA architektúrát potenciális befektetés megtérülés vizsgálata érdekében, a valóság az, hogy a legtöbb szervezet még mindig olyan üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazásokkal rendelkezik, amelyeket érthető módon nem szeretnének megváltoztatni. Az IBM Cloud Pak for Integration integrációs képességei lehetővé teszik az ezen alkalmazásokhoz való csatlakozást egy, a vállalkozása által szabadon újrahasználható illesztőfelület formájában, ezáltal növelik eszközei értékét, és elérhetővé teszik azokat az üzleti alkalmazások új generációja számára. A segítségével megteheti a SOA felépítéséhez szükséges lépéseket – például webes szolgáltatásként kínálhatja az alkalmazásait – anélkül, hogy magát az alkalmazást módosítani kellene.

Adatok rögzítése és megfigyelése elemzési célokból

A vezetők és a szabályozó szervek részéről is egyre nagyobb nyomás tapasztalható, így most minden eddiginél nagyobb szükség van az informatikai és szervezeti infrastruktúra irányítására. Az intézményeknek folyamatos hozzáféréssel kell rendelkezniük az összes rendszer statisztikai és teljesítményadataihoz. Az IBM Cloud Pak for Integration-ön átáramló adatok és az alkalmazások összekapcsolásával könnyedén rögzíthet lényeges információkat azonnali elemzésre – ahogyan azok áthaladnak a vállalkozásán. Az egyszerű „közzététel/feliratkozás" szolgáltatás használatával más alkalmazásoknak, üzleti monitoring rendszereknek küldhet információkat, így a valós idejű adatokat összevetheti a fő teljesítménymutatókkal (KPI). Amellett, hogy valós idejű átláthatóságot biztosíthat adatai számára, ahogyan azok áthaladnak a szervezeten, biztonságosan tárolhatja az adatokat offline elemzés vagy felülvizsgálat céljából az üzleti alkalmazások módosítása nélkül.

Bizalmas adatok szabályozása és kezelése

Az informatikai rendszerek biztonságával és az adatvédelemmel kapcsolatos aggályok miatt napjainkban elengedhetetlen, hogy biztosítva legyen a biztonságos adathasználat a szervezeten belül, valamint az adatok védelme a szervezeten kívülről érkezőkkel szemben is. Az IBM Cloud Pak for Integration konfigurálható úgy, hogy a intézményi szintű biztonsági modell feladása nélkül leképezze a forrás- és célalkalmazások közötti identitásokat, így segítséget nyújt az adatáramlás biztosításában, ahogyan az áthalad a szervezet határain és a különböző biztonsági tartományokon.

Az IBM Cloud Pak for Integration biztonság


Egyszerű és gyors telepítés

Az IBM Cloud Pak for Integration hatékony és méretezhető, ugyanakkor gyorsan és könnyen telepíthető, és számos olyan azonnal használható képességgel rendelkezik, amelyek a telepítés után rögtön bevethetők, és már a kezdetektől nagyobb üzleti értéket nyújtanak.

A helyi telepítések mellett az IBM Cloud Pak for Integration a következő felhőkörnyezetekben is fut: IBM Cloud, Microsoft Azure, Amazon AWS, Google Cloud Platform.

IBM Megoldások

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!