VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

Robotika

Robotizált irodai munka

Robotok: paradigmaváltás informatikában, gyártástechnológiában.

Társaságunk robotizált folyamattámogatásra (RPA – Robotics Process Automation) építő automatizációs üzletága Ügyfeleink irodai humán erőforrásainak repetitív munka alól való felszabadításán munkálkodik, melynek hozománya a motivált munkaerő, vállalati szintű hatékonyság és profit növelés, valamint az átlátható, jelentősen megnövelt információ biztonság.

A robotizált folyamattámogatás „dolgozói” a szoftver robotok. Az a feladatuk, hogy a kognitív döntéseket kevésbé igénylő folyamatokat és felületeket (űrlapokat, interfészeket) „végigkattintgassák”, a folyamatban szabályok által meghozható döntéseket pedig önállóan végrehajtsák. Ezen egyszerűnek tűnő megfogalmazás mögött a feladat részleteiben persze igen komoly – felkészíteni a robotokat az elterjedt szoftverekkel való minél egyszerűbb interakcióra (Microsoft Office, SAP, stb.), ugyanakkor biztosítani azt, hogy „zöldképernyős” rendszerekkel (terminál emuláció), vagy más, kevésbé ismert alkalmazási környezetekkel is tudjon műveleteket végezni.

A szoftver robotok üzleti eszközök, az alakításuk, tanításuk, nevelésük Ügyfeleink üzleti egységeinek a feladata, amihez mi a maximális támogatást nyújtjuk – a bevezetés során intenzív részvétellel a projektekben, fenntartásuk során pedig támogatási szolgáltatásainkkal.

Azt a megközelítést képviseljük és támogatjuk, ahol a szoftver robotok bevezetése és fenntartása nem informatikai feladat – az informatikának biztosítania kell a robotok által használandó hardver és szoftver erőforrásokat, illesztenie kell az „enterprise” környezetbe (log menedzsment, vírusvédelem, végpont menedzsment, monitoring stb.), ugyanakkor a robotok által végzett tevékenységek betanítása és a tudás karbantartása az üzleti oldal hatásköre.

Szoftver robotok alkalmazásának előnyei.

Kreatívabb munka, monotonitás káros következményeinek minimalizálása. A robot nem unja azt a munkát, amire betanították, így, ha átveszi ezeket a tevékenységeket a humán erőforrásoktól, azok többet foglalkozhatnak kreatív feladatok végzésével, illetve a robotok által támogatott folyamatokban a ténylegesen kognitív, intuitív döntések meghozatalával.

x00%-os jelenlét. A robot nem „beteg” és nem megy szabadságra, napközben sincsenek a munkavégzést megszakító teendői. 3 műszakban ellátja a feladatait, pontosan, gyorsan és biztonsággal. Egy robot a feladattól függően több emberi erőforrást tud helyettesíteni, jellemzően, a bevezetési tapasztalatok alapján 3-6 teljes idejű munkatárs feladatainak kiváltásával számolhatunk. X=3-6-...

Minimalizált adatszivárgás – a robot nem meséli el otthon, hogy miket olvasott ma a vállalati rendszerekben, milyen beadványok érkeztek a polgármesteri hivatalba. Az adatszivárgások igen nagy része a munkatársakon keresztül, akarva vagy akaratlan történik, a robotok alkalmazásával ez a szivárgási potenciál csökkenthető.

Termékajánló

Folyamatosan vizsgáljuk, teszteljük és elemezzük a robotfejlesztő vállalatok termékeit, és ezeket Ügyfeleink igényeivel és környezetével összehangolva fogalmazzuk meg ajánlásainkat, majd ezek elfogadása esetén vállalunk felelősséget a projektek sikeréért. A szoftver robotok mai felkészültéségében a magyarországi jellemző igényekkel összhangban az Automation Anywhere megoldását ajánljuk az IBM Robotics Process Automatization csomagjában, bevezetését és támogatását vállaljuk.

IBM
Automation Anywhere

Forrester elemzés az RPA megoldások piaci helyzetéről:

Forrester elemzés

IBM Megoldások

Kapcsolat:

Bánki Zsolt, +36 20 823 5807

banki.zsolt@virzrt.hu

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!