VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

IBM Instana Observability

IBM Instana Observability

Az alkalmazások teljesítményének megfigyeléséhez

IBM Instana Observability

A mikroszolgáltatási alkalmazások kezelésének hat alappillére:

Már évek óta megfigyelhető tendencia, hogy a vállalatok által az ügyfeleik számára nyújtott szolgáltatásokat valamilyen informatikai rendszeren, alkalmazáson keresztül biztosítják – legyen az egy weboldal, vagy mobil alkalmazás – melynek minősége, elérhetősége, működése nagymértékben befolyásolja az adott vállalat termékével, szolgáltatásával kapcsolatos összképet.

Ennek eredményeként ma már kiemelten fontosak azok a megoldások, melyek segítségével az alkalmazások megfelelő működése ellenőrizhető, a hibák minél előbb és minél pontosabban feltárhatók, javíthatók.

A vállalatok folyamatosan térnek át a modern szoftverfejlesztésre (Microservices: mikroszolgáltatások, Cloud-Native: felhő alapú alkalmazások, CI/CD, DevOps stb.) és szembesülnek azzal, hogy a hagyományos felügyeleti/monitoring megoldások alkalmatlanok az új, bonyolultabb problémák kezelésére.

Az IBM Observability by Instana segítségével gyorsabban felderíthetőek és megoldhatóak az alkalmazásokkal kapcsolatos problémák.

IBM Instana Observability

Az IBM Observability by Instana egy olyan vállalati felügyeleti platform, amelyet egy teljesen automatizált alkalmazásteljesítmény-kezelő működtet. Begyűjt minden megfigyelhető mérőszámot, nyomon követ minden kérést és elemez minden folyamatot. Korrelálja és elemzi az adatokat, így a DevOps csapatok optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét, különösen a mikroszolgáltatások és a felhőalapú alkalmazások esetében. Az automatizált megfigyelés, az átfogó adatmodell és a hatékony szemantika mély elemzéssel párosulva hatékony betekintést nyújt ahhoz, hogy a szolgáltatások optimális szinten működjenek.

Legfontosabb előnyei:

Hatékonyság/ Innováció / Kockázatcsökkentés

  • Azonnali ok elemzés és az incidens megoldás
  • Automatikus felderítés, konfiguráció és munkafolyamatok
  • A gépi tanulás feltárja a riasztási rendellenességeket
  • A teljes nyomkövetési adatkészlet kódszintű szűk keresztmetszeteket azonosít
  • Optimalizálja a teljesítményt kontextuális betekintésekkel
Automatizálás

- A felderítés és a konfiguráció automatizálása -

Teljeskörű megfigyelés dinamikus környezetben. Nyomon követminden kérést, rögzít minden változást, akár 1 másodperces részletességgel – nincs elvesztegetett idő, nincsenek "vakfoltok", mindig pontos figyelést és eredményt kapunk.

Kontextus

- Változtassa az adatokat kontextuális információvá -

A problémák diagnosztizálásához és a hatás meghatározásához meg kell ismernünk az alkalmazások közötti összefüggéseket, kölcsönhatásokat. Az Instana a nyers adatokat értelmes információkká alakítja és kontextusba helyezi, interaktív modellt biztosítva az összes entitás közötti kapcsolatról valós időben.

Intelligens akció

- Előzze meg a problémákat a végrehajtható riasztásokkal -

Proaktívan észleli és orvosolja a problémákat a hozzájuk vezető tényezők megértésével. Elemezhet minden felhasználói kérést bármilyen szempontból, így gyorsan megtalálja és megoldja az összes problémaforrást.

IBM Megoldások

Kapcsolat:

Bánki Zsolt, +36 20 823 5807

banki.zsolt@virzrt.hu

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!