VIR Vezetői Információs Rendszerek Szolgáltató Zrt.

IBM Megoldások - IBM OpenPages with Watson

IBM OpenPages with Watson

Integrált kockázatkezelési megoldás

Napjaink változó üzleti környezetében a kockázatok hatékony és egységes kezelése, a szigorú jogszabályi megfelelőségek betartása, az információbiztonság és az üzletmenet folytonosság biztosítása szempontjából is elengedhetetlen. Az IBM OpenPages with Watson egy olyan integrált kockázatkezelési megoldás, mely központosítja a meglévő kockázatkezelési folyamatokat, segít a kockázatok és a jogszabályi megfelelés azonosításában, kezelésében, nyomon követésében és jelentésében.

Egy átlagos vállalat legtöbb alkalmazottja nem kockázati és megfelelőségi szakértő, de munkájuk során mégis kapcsolatba kerülnek ilyen jellegű kérdésekkel. Emiatt nem csak a kockázati és megfelelőségi szakembereknek, hanem szinte minden alkalmazottnak bizonyos szintig részt kell vennie a governance, risk és compliance (GRC) feladatok ellátásában. Az OpenPages tervező csapata emiatt a zéró betanítás elvével fejlesztette a megoldást, egy rendkívül intuitív, felhasználó központú felületet hozott létre, amely segít csökkenteni a bevezetési időt és beépített mesterséges intelligencia és nyelvfeldolgozási (NLP) képességekkel növelni a hatékonyságot.

Kattintson a képre!
IBM OpenPages with Watson

IBM OpenPages with Watson


Az OpenPages többek között a következő főbb képességekkel rendelkezik:

 • Tanulás nélküli felhasználás

  Intuitív, feladatközpontú felhasználói felület segít a feladatok hatékony elvégzésében. Minden felhasználó csak a szerepköre számára fontos menüpontokat láthatja.

 • Egységes kockázati nyilvántartás

  Lehetővé teszi az entitások, folyamatok, kockázatok és ellenőrzési hierarchiák kialakítását a szervezet egyedi struktúrájának megfelelően. Megosztott dokumentumok, folyamatok, kockázatok és ellenőrzések révén kiküszöböli a redundanciákat.

 • Széleskörű modulok

  Több olyan kockázatkezelési modullal is rendelkezik, melyek kiterjednek a működési kockázatra, a szabályozási megfelelésre, az IT-irányításra, a belső ellenőrzésre, az üzletmenet-folytonosságra, az AI modellezési kockázatra, a harmadik fél kockázatára, a törvényi szabályozások, az adatvédelemre és az audit folyamatok kezelésére.

 • Key Risk Indicator (KRI) készítése és futtatása

  Teljesítménymutatók létrehozása és nyomon követése kulcsfontosságú kockázat és ellenőrzés tekintetében.

 • Egyedi GRC specifikus munkafolyamatok

  A beépített GRC munkafolyamat funkcióval ütemezetten futtathatja a gyári folyamatokat vagy akár grafikus felületen személyre szabhatja azokat.

 • Üzleti analitika, AI és fejlett vizualizáció

  Dinamikus műszerfalakkal, diagramokkal és interaktív vizualizációkkal betekintést nyerhet az egész szervezetet átívelő kockázatokra. Fúrjon le a részletes nézeteken keresztül egészen a kiváltó okokhoz, azok elemzéséhez.

 • Külső rendszer integráció

  REST API-k segítségével harmadik féltől származó adatokkal (pl. Wolters Kluwer jogtár) integrálhatók a GRC folyamatok.

IBM Master Dashboard

IBM Megoldások

Kapcsolat:

Bánki Zsolt, +36 20 823 5807

banki.zsolt@virzrt.hu

A weboldalon sütiket használunk statisztikák készítése érdekében!